تاریخ انتشار : جمعه 23 آذر 1403 - 10:35
کد خبر : 2876

دانستنی های بهداشت مواد غذایی؛

کدام کنسروها قبل از خوردن باید جوشیده شوند

کدام کنسروها قبل از خوردن باید جوشیده شوند

کلستریدیوم بوتولینوم، نوروتوکسین‌هایی را تولید می‌کند که باعث یک نوع نادر اما بالقوه کشنده از مسمومیت غذایی به نام بوتولیسم ناشی از غذا می‌شود. بررسی کنسروها برای اطلاع از آلودگی ناشی از سم کلستریدیوم بوتولینوم بسیار مهم است. غذای کنسرو شده در صورتی که هر یک از موارد زیر را نشان دهد آلوده محسوب می‌شوند:

کلستریدیوم بوتولینوم، نوروتوکسین‌هایی را تولید می‌کند که باعث یک نوع نادر اما بالقوه کشنده از مسمومیت غذایی به نام بوتولیسم ناشی از غذا می‌شود. بررسی کنسروها برای اطلاع از آلودگی ناشی از سم کلستریدیوم بوتولینوم بسیار مهم است.
غذای کنسرو شده در صورتی که هر یک از موارد زیر را نشان دهد آلوده محسوب می‌شوند:
قوطی کنسرو غیرعادی، ترک خورده یا آسیب دیده، متورم و یا دارای نشتی باشد. هنگام باز کردن آن مایع یا کف به بیرون فوران کند. محتویات داخل آن تغییر رنگ داده یا کپک زده به نظر برسد. بوی بد از آن متصاعد شود.
برای جلوگیری از مسمومیت احتمالی باید قوطی‌های کنسرو به صورت بسته و مهر و موم شده قبل از مصرف ۲۰ دقیقه جوشانده شوند.
کنسرو ماهی، کنسرو مرغ و انواع گوشت‌ها، غذاهای آماده مثل انواع خورش‌ها (قیمه، فسنجان، قرمه‌سبزی و …)، جوجه کباب، کنسرو خاویار و کنسروهای گیاهی مثل نخودفرنگی، ذرت شیرین، لوبیاچیتی و قارچ، لوبیا چیتی، بادمجان، عدسی، مخلوط سبزیجات، نخود و بادمجان لازم است حتما جوشانده شوند.
کنسرو ترشیجات، خیارشور و رب‌گوجه فرنگی چون اسیدی هستند، نیاز به جوشاندن ندارند. مرباها هم به دلیل غلظت بالای شکر و مقدار آب پایین نیاز به جوشاندن ندارند. کمپوت‌های میوه هم چون دارای شربت هستند، نیاز به جوشاندن ندارند.

✍️دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبیلغات