دانستنیهای بهداشت مواد غذایی؛
راههای شناسایی، تقلب در تولید رب گوجه

انواع مختلفی از تقلبات ممکن است در تولید رب گوجه اتفاق بیفتد. شناسایی غلظت اندک مواد تقلبی مانند دانه پاپریکا، نشاسته ذرت، ساکارز، رنگهای سنتزی و نمک با استفاده از روشهای آزمایشگاهی پیشرفته ممکن است. در مواردی افراد سودجو رب گوجه را با مقداری پورهی کدو یا کدوی پخته و له شده مخلوط میکنند و
انواع مختلفی از تقلبات ممکن است در تولید رب گوجه اتفاق بیفتد. شناسایی غلظت اندک مواد تقلبی مانند دانه پاپریکا، نشاسته ذرت، ساکارز، رنگهای سنتزی و نمک با استفاده از روشهای آزمایشگاهی پیشرفته ممکن است.
در مواردی افراد سودجو رب گوجه را با مقداری پورهی کدو یا کدوی پخته و له شده مخلوط میکنند و همراه با آن میجوشانند. همچنین ممکن است مقداری سیب زمینی پخته و له شده به آن اضافه کنند یا با افزودن مقداری نشاسته به رب گوجه با جذب آب آن باعث سفت و غلیظ شدن رب گوجه شوند.
برای تشخیص وجود نشاسته در رب گوجه میتوان چند قطره محلول ید به آن اضافه کرد که در این صورت رنگ آن آبی میشود.
رب را روی یک سطح صاف مانند پشت سینی بریزید و با شی مسطح دیگری مثل شیشه یا ته لیوان، روی آن فشار دهید تا رب پخش شود و به صورت یک لایه نازک بین دو سطح قرار بگیرد در این صورت ناخالصیهایی مثل هسته، پوسته، ذرات خارجی و سایر مواد زائد قابل تشخیص خواهد بود.
«پایان بخش اول»
✍️دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی
خبرنگار::

اخبار پیشنهادی::
آموزشاسفند ۲۴, ۱۴۰۳انتصاب سرپرست دانشگاه پیام نور استان لرستان
اجتماعیاسفند ۲۴, ۱۴۰۳نمایندگی ایران خودرو همایش خانوادگی برگزار می کند
ورزشیاسفند ۲۳, ۱۴۰۳برد شیرین خیبر خرم آباد برابر چادرملو اردکان
اقثصادیاسفند ۲۳, ۱۴۰۳هدفگذاری صادرات سالانه یک میلیارد دلاری لرستان
برچسب ها :بهداشت و درمان ، بهداشتی ، دانشگاه علوم پزشکی ، رب گوجه ، مواد غذایی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰