تاریخ انتشار : جمعه 5 بهمن 1403 - 14:23
کد خبر : 4017

دانستنی های بهداشت مواد غذایی؛

جوشاندن شیرمحلی قبل از نوشیدن

جوشاندن شیرمحلی قبل از نوشیدن
برای ایمن‌سازی شیر محلی، قبل از مصرف باید شیر خام را حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه جوشاند.

جوشاندن شیر باید در ظروف تمیز و ترجیحا استیل انجام شود تا از انتقال مواد مضر از ظرف به شیر جلوگیری شود. برای توزیع حرارت و جلوگیری از سوختن شیر و ممانعت از تشکیل لخته حاصل از ذرات چربی و پروتئین‌های تغییر شکل‌یافته باید در حین جوشاندن شیر را به آرامی و مداوم هم زد. پس از جوشاندن، شیر باید سریعاً خنک شود.
شیر جوشیده شده باید در ظروف تمیز، درپوش‌دار و ضد نفوذ هوا و در یخچال نگهداری شود وحداکثر تا ۲-۳ روز مصرف شود.اگر شیرجوشیده شده برای مدت طولانی دردمای محیط قرار گرفته است، قبل از مصرف باید مجددا جوشانده شود.
شیر جوشیده شده ممکن است رنگ، بافت وطعم کمی متفاوت نسبت به شیر پاستوریزه داشته باشد.شیرجوشیده شده ممکن است غلیظ‌تر و چرب‌تر به نظر برسد،زیرابخشی ازآب آن دراثر جوشاندن تبخیر میشود.
در فرآیند جوشاندن شیرخام برخی پروتئین‌ها تغییرماهیت داده، ویتامینهای حساس تخریب و آنزیمها غیرفعال شده، در حالیکه کلسیم وچربی دست نخورده باقی می‌مانند.در فرآیند پاستوریزاسیون چربی و کلسیم حفظ شده و پروتئین‌ها تقریبا دست نخورده و بیشترویتامین‌ها حفظ می‌شوندو برخی آنزیم‌ها غیرفعال می‌شوند.
پاستوریزاسیون شیر یک فرآیند دقیق و کنترل شده‌است که باعث می‌شود شیر برای مصرف ایمن شود وموادمغذی آن تا حدزیادی حفظ شود.
در تهیه شیرمحلی باید به رعایت الزامات بهداشتی از محل تولید شیرخام تامحل نگهداری،نحوه جوشاندن وشرایط توزیع شیرتوجه ویژه داشت واز رعایت موازین بهداشتی مطمئن بود.

✍️دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبیلغات